tirsdag den 26. marts 2013

Flow og chokolade

Kender du den fornemmelse, hvor alting bare glider af sig selv? Hvor tingene, tiden og resultaterne nærmest skaber sig selv og din hjerne er høj på sin egen aktivitet. Det kaldes Flow og er beskrevet af mange forskellige personer fra meditationister over sportsfolk til psykologer og filosoffer. 

Det er den fede fornemmelse.

Desværre er den ikke altid lige nem at opnå. For den kræver noget af dig selv.

Den kræver, at du letter numsen fra sofaen og finder noget, som du kan fordybe dig i. Den kræver, at du har lyst til at anvende de mange ressourcer, som ligger parat til dig. Og som sjovt nok vokser med øvelsen og sværhedsgraden af det, du nu fordyber dig i. 

Det siges, at chokolade indeholder stoffer, der får hjernen til at få en lignende oplevelse. Det sker ikke for mig. Sikkert heller ikke for dig. For det er noget helt andet at lade sig selv opsluge af det, der virkelig rykker. 

Nogle dage leder jeg febrilsk efter noget, der kan skabe denne stemning. Og finder det sjældent på den måde. Det handler om en state of mind, sindstemning. Heidegger taler om Stimmung, stemning, der slår tonen an for resten af sindet. 

Når jeg ser på mit liv og arbejder i retning af drøm, så er det en væsentlig parameter: hvad får mig i flow?

At skrive. 

Når du arbejder på at skabe dit ideelle liv, spørger du så dig selv om, hvad der får dig i flow? Hvad kan få dig i flow?

Et godt tip: hvis du kan mærke, at du har en ubestemmelig lyst til at gøre noget bestemt, så er du på rette vej!

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.