søndag den 17. marts 2013

Se det åbenlyse

Creative Whack Pack er en samling kort, der kan hjælpe tankerne på gled. En slags kreativitetskort, der er ideelle til at skubbe tankerne i en ny retning - og en ofte overraskende retning. Jeg valgte et tilfældigt kort: "Se det åbenlyse".

Se det åbenlyse i hvad? Tænkte jeg først.

Lad mig lige bakke et skridt eller to tilbage. Til hvert kort er der en beskrivelse af nogle tanker og ideer, som kan skubbe det hele i den rigtige retning. I beskrivelsen er der en fantastisk historie om den gang Sherlock Holmes og Dr. Watson tog på telttur.

De vågner om natten og kigger op.
Sherlock: "Watson, hvad kan du se?"
Watson: "Milliarder af stjerner. Måske er der intelligent liv på nogle af dem. Måske kigger de op mod os og tænker det samme."
Sherlock: "Nej, dit fjols. Nogen har stjålet teltet!"
- Roger van Oech (citeret efter hukommelsen)

Det åbenlyse er ikke kun det, der er tilstede (stjernerne). Det er også det, der er væk (teltet). Fast-forward:

Se det åbenlyse i hvad?

Med historien in mente, så vendte mine tanker sig mod det, der mangler: Det, der mangler, er en eller anden konkretisering af, hvad der kun skal tage fire timer hver uge.

I fire timers arbejdsuge er Ferriss godt ude efter almindelig administration, f.eks. modtage opkald med problemer, der dybest set godt kan afklares af opringeren, tjekke mail, osv.

Hvad er det, der højest må tage fire timer?

For mig er det bl.a. transporttid, der ikke kan bruges til noget konstruktivt, men som er ren transport fra A til B uden oplevelsesindhold.

Der er mere.

Hvad sker der i dine fire timer?

Jeg fik dagens whack fra Roger van Oech's side: www.creativethink.com.

Er du interesseret i Creative Whack Pack, så tjek app'en iTunes eller Amazon (aff.). Eller gå til hjemmesiden: creativewhack.com.

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.