torsdag den 14. marts 2013

The Magic of Thinking Big

For ikke at spilde tiden til og fra arbejde, så har jeg taget min håndfri dims i øret og lytter til en lydbog om magien ved at tænke stort. The Magic of Thinking Big af David J.Schwartz.

Selv om han skrev bogen tilbage i 1959, så har han stadig fat i rigtigt mange gode pointer i forhold til at skabe den økologi omkring dig selv, som skal til for at få dine visioner til at finde fodfæste og gro.

Schwartz vil gerne udrydde nogle bestemte ord fra vores ordforråd - på linje med hvad NLP senere kommer frem med. Det er f.eks. "umuligt". Du kan fjerne umuligt ved at tænke utraditionelt - han bruger ikke ordene tænke ud af boksen, det er vores moderne udtryk for det samme, men det er det, han mener.

Han er en stærk talsmand for positiv tænkning og en "can-do" attitude til livets små udfordringer og muligheder. Og han kommer med en række eksempler på, hvordan nogle forskellige af hans klienter (formoder jeg, han siger det ikke direkte), altså, hvordan forskellige af hans klienter har løst knuder af Gordisk omfang ved at spørge om hjælp, at tænke anderledes om resultatet, osv. Lad mig nævne et eksempel:

Ejendomsmægleren, der sælger et stykke halvørken mellem nogle lave bjerge til en højere pris end konkurrenterne i samme område ved at sælge en vision om den perfekte ranch med heste, ridestier og oplevelsesture, selvforsyning osv.
En anden vigtig pointe for Schwartz er vigtigheden af at skabe en positiv stemning omkring sin egen person ved kun at meddele positive nyheder ud til andre. Det skaber en stemning og en forventning, der - iflg. Schwartz - forplanter sig og skaber andre positive nyheder. 

Og endelig den vigtigste pointe af alle: Virk energisk og gå til biddet. Der er ingen grund til at følge muren rundt i bedemandspositur. Vælg midten af vejen og vis hvad du er og hvad du kan!

Det kan jeg sgu' meget godt lide! Det handler om:

  • Tænk over dit sprog
  • Tænk anderledes "ud af boksen"
  • Tænk positivt
  • Gør noget

Lydbogen kan bl.a. findes på iTunes. Bogen kan købes på Amazon (affiliate link).

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.