mandag den 18. marts 2013

Vælg et ord...

Jeg er en stor tilhænger af de forskellige pakker til at anspore kreativitet.
  • I går (se det åbenlyse) brugte jeg Roger van Oech's Whack Pack til at komme i gang med at tænke ud af boksen. 
  • Forleden (Zoom ud - og ind) brugte jeg en pakke kort lavet til professionelle (og kommende professionelle) forfattere, der hedder "The Observation Deck" af Naomi Epel. Find det f.eks. på Amazon (aff).
  • Jeg har et tredje sæt, der med kortet "Pick a Word" - vælg et tilfældigt ord fik mig på den tanke, at kreativitetspakkerne faktisk er et vigtigt hjælpemiddel til at skabe tekst. (Hvor jeg har det fra, fortaber sig lidt i tågerne). 
Fælles for alle disse pakker (og alle de andre) er, at de giver et lille skub i en retning, som ikke kan forudsiges og derfor ikke kan være gennemanalyseret og bort-tænkt på forhånd. Institutionaliseret tænken ud af boksen så at sige. 

Når du skal at ændre dit liv og dine arrangementer i dagligdagen, så kan kort være nyttige. De er nyttige.

Pick a Word

Teksten til kortet "Pick a Word" er: 
Tag bogen nærmest dig. Hvad er det første ord, du ser? Hvordan relaterer det sig til det, som du gør? Hvilke associationer kan du lave?
Bog: Inheritance, af Christopher Paolini.
Ord: Opened
Sætningsdel: "She opened one eye"!

Assiociationer: Hvad er det, jeg skal se? Hvem er hun? Hvad er det, der skal åbnes? Åbn øjnene. Se på ny. 

Åbn øjnene

Jeg åbner øjnene og tager et godt kig på min egen hverdag: Jo, jeg laver en god del af tiden kun ting, som jeg synes er spændende og interessante. Måske mere end 1/3 af tiden.

Det er ikke en ringe start.

Er det så nødvendigt at nå frem til kun at lave de tre ting fra min liste (se Jeg leder stadig efter mine fire timer)? Ja, det er. Fordi det er de langtidsholdbare ingredienser til en tilværelse med specifik mening.

Jeg er på den rigtige vej. Spørgsmålene bliver mere til spørgsmål om hvor langt og hvilken rute.

Er du på den rette vej? Hvordan har du brug for at åbne øjnene?


P.S. Jeg ved godt, at borttænkt er ét ord og ikke bort-tænkt. Det er for læsbarhedens skyld...

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.