tirsdag den 2. april 2013

Digitale produkter eller kampen om kontant-koen

Et gennemgående træk ved mange bøger og artikler om at blive økonomisk uafhængig er at tage udfordringen om en kontant-ko op. Kommer af amerikansk: cash-cow. Det er en metafor over koen, der giver ikke mælk men penge. Tanken er, at det ikke kræver en særlig indsats at malke koen. Den render rundt og gør hvad den nu gør - du malker bare, når du har brug for den.

Den klassiske variant er at sælge digitale produkter online. Det er nemt at starte op med. Det kræver ikke den store administration. Og erfaringen er, at det heller ikke kræver den store studenterhue at få teknikken til at makke ret. Du skal bare have et produkt at sælge.

Et andet sted har jeg hørt det formuleret som det at hælde sin viden på flaske. Det vil sige, jeg kan producere et næsten endeløst antal flasker med det samme indhold. Præcist som Coca-Cola er det det samme i alle flasker. Og folk køber gladeligt produktet.

Prøv kort at tænke over, hvordan din kontant-ko skal virke? Hvad skal der komme ud af yveret og ned i flasken?

Det er ikke altid så ligetil. Jo, jeg kan - og det kan du sikkert også - snakke i timevis om ting, der interesserer mig. Når ånden er over mig.

Og er der nogen, der synes, det er spændende. Det er svært at sige.

Er der meget konkurrence på området, så er det spændende og der vil være købere. Hvis du altså har et godt produkt, som de vil købe.

Min kontant-ko har jeg selv tænkt mig at bygge op omkring video, lydbog og e-bog koncepter. Hvorfor dog det? Jo, fordi det er kendte og veldokumenterede metoder til at skabe kontant-køer. Så der findes en masse ressourcer, der kan hjælpe mig i gang. Dvs. alt det praktiske bliver i tråd med de fire timer holdt nede på niveau.

Og indholdet. Det bliver sjovt at lave. Jeg er allerede startet...


*Dette indlæg stritter lidt løst ud. Jeg burde skrive mit lange indlæg om vision, mål, plan og handling (VMPH) metoden færdig. Det må vente. 

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.