mandag den 6. maj 2013

Vision, passion og viden

Min største interesse er at skabe rum for visionen. Jeg vil prøve at tage en (for mig) gammel traver frem og fortælle lidt om at gå efter visionen.


Tegningen er inddelt i tre kategorier med overlap:


  • Hvad folk vil betale dig for - typisk det, du allerede laver
  • Hvad du er god til - dine spidskompetencer
  • Hvad du kan lide at lave- dine interesser
Ved at lægge dem sammen som tre cirkler, får vi fire overlap

Mellem hvad folk vil betale dig for og hvad du kan lide at lave er der et overlap: Jeg synes ikke rigtigt, det giver mening, at den konstellation findes. Den ser jeg bort fra.

Hvad du kan lide at lave og hvad du er god til er det andet overlap: Det er her, du finder det, du brænder for. Det er synergien mellem dine interesser og dine kompetencer. Den vender jeg tilbage til.

Den tredje er hvad du er god til og hvad folk vil betale dig for. Det er ofte her, man finder hverdagen. Det er lykkedes at opnå en vis sammenhæng mellem efterspørgsel (hvad man vil betale for) og kompetencer. 

Hvis det er hverdagen, så skal du bruge visionen til at skubbe dig en tand videre ind til kernen, målet om du vil, hvor alle tre cirkler overlapper. Her får du det bedste af alle tre cirkler:

Folk vil betale dig for at gøre det, du er god til og kan lide at lave. 

Det er faktisk, som tegningen illustrerer kombinationen af at drive visionen ind til hjertet. Du får synergierne ved at have passionen med fra hvad du kan lide at lave og alle dine kompetencer og evner fra hvad du er god til.

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.