onsdag den 10. juli 2013

CV update - en tid til at sætte tingene i perspektiv

Mens jeg skriver dette, er jeg ved at slutte hos Arla, hvor jeg har været konsulent siden februar. Det betyder jo, at jeg skal lave et CV update.

Ved første øjekast virker det mere end en smule kedeligt. Nu skal vi rette det til en gang til. Og gøre det klar til næste omgang.

Men det slog mig. I virkeligheden er det en guldrandet chance for at tage bestik af situationen. At lave en status på, hvor jeg har været og hvor jeg er på vej hen.

Status

At opdatere sit CV er en opgave, hvor man har mulighed for at se på sine successer - måske fejre dem en ekstra gang - og se på de ting, som ikke spillede helt, som de skulle.

Nogle af de konkrete ting, jeg kan fejre er:

 • Efter ca. 3 uger på posten blev jeg bedt om at holde oplæg for hele IT organisationen om de nye processer og det nye værktøj. Det gav mig en del sved på panden. En ting var, at jeg skrev materialet under alle omstændigheder - men også pludselig at have ansvaret for at fortælle om det. Puha.
  Og det blev klaret i rigtig fin stil.
 • Jeg har været opdraggiver for en "assistent", hvad der har været fantastisk. At jeg kunne nøjes med at fortælle, hvilke typer af detaljer, der skulle med i materialet og så få det leveret. Det slår til enhver tid at skulle opfinde skrive det selv.
 • Videoproduktion kom også lige til. To videoer, der præsenterer to forskellige virksomheder, til intern træningsbrug kom jeg lige til at stå for.
  Det er sjovt!
Der er også de mindre sjove ting. Her taler vi naturligvis om nærmeste udviklingszone, se mit indlæg her: Komfort - Udfordring - Danger! Det er primært en ting, som jeg skal se på:
 • Jeg bliver ret stresset, når jeg underviser og tingene falder fra hinanden.
  Det er noget, jeg må arbejde på at håndtere. At tingene ikke fungerer mens jeg står og fortæller om dem, skal ikke få mig hylet ud af den.
  Det er ikke hver gang, det gør noget, men nogle gange får det mig. 
Den her status kan jeg bruge til at fortælle i mit CV om, hvor fantastisk jeg er. 

Endnu bedre kan jeg bruge det her til at udvikle mig hen i en retning, hvor jeg som person bliver, hvad jeg opfatter som et bedre, mere kompetent og mere helt menneske. Det kan jeg uddybe ved lejlighed.

Fremtiden

Så hvad betyder den slags for fremtiden? Hvor er jeg på vej hen? 

En fire-timers arbejdsuge begynder med at uddelegere. For mit vedkommende har jeg nu fået efterprøvet, hvordan det er at have en at uddelegere til. Det er et skridt i den rigtige retning.

For der er efterhånden to retninger i det her:
 1. Den fire timers arbejdsuge kommer lidt nærmere ved at lære at uddelegere og blive mere skarp på realkompetencer.
 2. Det ligger et kompleks af tanker om at blive et mere helt menneske, som jeg ikke forudså, da jeg begyndte denne blog.
Well, klokken er mange, så jeg vil slutte af med tre spørgsmål til dit CV:
 1. Hvad er det vigtigste, du har lært af din seneste opgave/ansættelse/stilling?
 2. Kan det få dig til at revurdere dine andre ting på CV'et, så der kommer en anden vinkling?
 3. Hvad betyder det for den retning, du vil finde opgaver/ansættelser i for fremtiden?
Og p.p.s.:

Jeg har fundet en fantastisk podcast serie, der hedder Management Tools. Den handler om det at være leder - helt konkret leder. Ikke alt muligt andet. En af de ting, jeg er faldet for, er deres snak om, hvordan man bør se på hele sit CV hver gang man opdaterer det. Betydningen af de forskellige opgaver, man har haft bør vinkles efter, hvor man er på vej hen efter den seneste opgave på CV'et. Prøv den.

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.