torsdag den 8. august 2013

Tip til innovationen: undgå blindgyder

Forleden faldt jeg over en bog af Edward De Bono - ham med de seks tænkehatte - med titlen "The Mechanism of Mind" (1969), hvor han udforsker sindet og kreativitet. En af de ting, han fremhæver, er, at hjernen er en problemløser.

Når hjernen ser et problem, så begynder den prompte på at løse det. Udmærket i nogle situationer, f.eks. under stort pres: Palæo-manden møder sabeltiger. Der er et akut behov for en løsning. Sådan er det bare ikke i alle situationer. Det er ikke altid, at den første løsning er den rette.

Det kan godt være, at den rette løsning på problemet viser sig fra en skæv vinkel eller skævt indfald. Det bliver der bare ikke den store plads til, hvis problemløsningen begynder for tidligt. I stedet, foreslår De Bono, kan man kræve, at der skal 30 (eller et andet tal) forskellige løsningsforslag på tavlen, før end man må beslutte sig for en løsning.

Det kan være, at den første på listen viser sig at være den rette. Men så har man altså forsøgt at se efter noget andet. Det er det, der tæller. Den første løsning kunne være en blindgyde.

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.