lørdag den 28. december 2013

Nytår!

Nytåret er til for at vi kan begynde på en frisk og starte på noget nyt. Vi kan vælge at bruge nytåret til at holde fest og blive friske ovenpå et langt efterår. Og vi kan vælge at gøre noget ved vores liv, når vi nu får chancen.

Lad os gøre to ting her ved slutningen af ét år. Ryd op og giv slip på noget af det gamle. Åbn og luk noget nyt ind.

Hvert år sætter jeg mig ned og ser på mine mål og hvad jeg egentlig går og laver. Hvis jeg har mål, som jeg aldrig gør noget ved, aldrig tænker over, aldrig handler på, så er det på tide at komme af med de mål - i hvert fald fra listen. For de findes da ikke i virkeligheden, når jeg end ikke tænker over dem.

At gå gennem den proces med at smide gamle, ubrugte - og ikke mindst ubrugelige - mål ud, viser også frem til de rigtige mål og de rigtige værdier, der lægger grunden. Hvert år opdager jeg, at jeg har nået nogle mål, som jeg ikke rigtigt har fejret eller i øjeblikket har tænkt over.

Nytåret er en tid til at fejre de mål, som vi faktisk har nået siden sidste nytårsaften!

Nytåret er en tid, hvor de mål, som vi faktisk har nået skal gøres synlige.

Hvis du laver denne øvelse med at smide de ubrugte mål ud og fejrer dine successer, de mål, som du har nået, så får du også bruttolisten over mål, som endnu ikke er færdige og som dog er undervejs.

Og så er det tid til at finde de nye mål frem. I løbet af året har jeg samlet ting og sager sammen, som jeg gerne vil prøve at gøre noget ved. Det er nu op til nytåret, at jeg skal finde dem frem.

Så får jeg en liste over mine mål, jeg er i gang med og de konkrete mål, som jeg gerne vil i gang med.

Vender vi lige bøtten en gang, så er vi lige nu på et meget praktisk plan: det er typisk praktiske mål. Sådan er det tit. Derfor skal vi når nytåret er over os lige træde et skridt tilbage for at se, hvad mønsteret er. Uden at gå i detaljer med mine mål, så kan jeg se et mønster. Kan du se dit?

At have et mønster er godt, det er med til at skabe et drive, der holder hele året. Dermed er motivationen højere og også nemmere at fokusere på indsatsen.

Og nu har vi både en stribe mål og vi har en begrundet mistanke om, at det bliver til noget, så er det ikke bare lige nytårsforsætterne, der ligger her?

Med den korte kommentar: Godt nytår og god vind det næste år!

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.