torsdag den 5. juni 2014

En Travl Hverdag

Siden sidste skriv på denne blog er jeg gået hen og blevet fastansat. Det er konceptuelt og emotionelt et ret stort skridt for mig. Nu står jeg pludselig med familie, hus og fast arbejde. Ganske som alle andre.

Ikke helt overraskende har det givet en del turbulens. Hvordan forholder man sig egenlig til at være ganske almindelig lønnet. Omvendt har det - har jeg netop opdaget - givet noget ro og er på vej til at give noget mentalt overskud.

Det er i sær det sidste, som jeg synes, er spændende. Hvordan kan et fast arbejde give mentalt overskud, når det på samme tid stritter ret meget i mod en fri og åben 4-timers livsstil og ikke mindst tager omkring en tredjedel af den samlede tid af ugen?

Men sådan er det sjovt nok.

Det mentale overskud kommer af flere ting, tror jeg:

  • Faste økonomiske rammer (man kan næsten sige, at det er min 'cash-cow')
  • Mindre kompleks økonomi (ikke noget månedsregnskab, momsregnskab, osv.)
  • Arbejdet med at skaffe opgaver er pludselig ikke mit ansvar længere (jeg har en chef)
  • En enormt kedelig, men fast, daglig struktur og rutine (tidsmæssig, förstås, indholdet af dagene er meget forskellig)
Hvad der faktisk har givet mig nogle konkrete muligheder, som jeg aldrig rigtigt har kunne udnytte før. For eksempel:
  • Første udkast til en roman ligger klar og venter på at blive gennemskrevet
  • Jeg læser flere bøger - ikke så mange, som da jeg studerede, men en hel del
  • Og jeg har tid til at være nærværende overfor mine to drenge. 
Det er svært ikke at se gevinsten. Trods de mange, mange timer, der går med at arbejde.

P.S. Det er hos Grundfos, hvor jeg bl.a. er involveret i LifeLink - stabil vandforsyning til bl.a. Afrikas fattige. Mit arbejde ligger i at skabe et fantastisk godt administrationsinterface. 

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.