søndag den 8. marts 2015

Ny romanidé - status uge 1

Det er nu tid til at skrive lidt om status på mit "skriv en roman på en måned projekt." Først vil jeg sige, det er overraskende enkelt at få ord på skærmen. Jeg er virkeligt godt med og ligger omkring 2.000 ord over det gennemsnit, jeg skal skrive om dagen for at nå 50.000 ord på en måned. Men...

Der er altid et men.

I dette tilfælde flere af slagsen:


  1. Fra begyndelsen fulgte romanen den kvindelige hovedperson. Nu følger romanen den mandlige hovedperson. Det var et skifte, jeg var nød til at foretage for at sikre mig fremdrift i romanen og for at kunne illustrere den mandlige hovedpersons jalousi overfor den kvindelige hovedpersons anden bejler (Ja, jeg skriver en romance eller kærlighedshistorie til en forandring). Det fungerer godt rent skriveteknisk at flytte "kameraet" fra en person til en anden. Det er et trick, jeg vil bruge igen senere. Jeg har forresten set det før i "A Home at the End of the World" af Michael Cunningham. Fremragende roman om nogle barndomsvenner, der hen ad vejen finder ud af at flytte sammen i et hus og være en udvidet familie.
  2. Samtidig er det tanken at romanen foregår over mange år, så på et tidspunkt indså jeg, at jeg måtte skippe hen over lange perioder, hvor der ikke sker så meget. Og jo, det er fint nok. Det generede mig lidt i starten, men det gik over, da jeg så effekten af det. Og det er jo nok begrænset hvor meget der sker hen over et semester, som ikke kan resumeres, hvor historien tager fat igen. Rigtigt godt trick at bruge. Jeg kan ikke lige ryste et forbillede ud på den, men teknikken er ofte brugt selv i Harry Potter bøgerne er der lange perioder af semestrene, der kun summarisk beskrives.
  3. Jeg sidder stadig og skriver på første del af romanen, som allerede nu er delt i to. I min oprindelige synopsis, som jeg stadig klynger mig til, var der tænkt seks dele. Hvis jeg ikke får fingeren ud og gør noget, så får jeg et problem med at nå gennem de sidste fem dele. Måske skulle jeg bare gå videre til næste del og lade resten af den nuværende del fremstå elliptisk. I bund og grund er det en afvejning af, hvor vigtigt er det at nå til The End i forhold til at skrive noget rimelig grundtekst, som kan bruges til at skrive den endelige roman ud fra.
Det var egentlig de tre ting, som jeg har efter uge 1. Men jeg er ikke færdig med at fortælle.

For at tvinge mig selv til at tænke mere kreativt og anderledes, så skriver jeg udkastet på engelsk. Det har den tekniske fordel, at man på engelsk ikke sammensætter ord som på dansk og derfor går det noget hurtigere med at skrive det krævede antal ord. Men det var altså ikke derfor, jeg gjorde det.

Jeg skriver udkastet på engelsk for at se, hvor langt jeg kan komme med mit engelske ordforråd og måske lære noget undervejs til at blive endnu bedre til at skrive på engelsk. Det virker. 

Og lidt reklame. Jeg har på et tidspunkt købt "Ready, Set, Novel!" som et kit til at hjælpe mig i gang med at skrive. Den er udarbejdet / forfattet af Chris Baty, der også er stifteren af NaNoWriMo. Tjek det og se om der er noget, du kan bruge. Reklame slut.

Det viser sig, at jeg ikke kan finde ud af at lave reklame: Det kit, jeg taler om, hedder "No Plot? No Problem!" Forfatteren er dog fortsat Chris Baty. Den anden bog, jeg omtalte, hjælper dig i gang med at skrive. Dvs. hjælper dig med at finde temaer, stil, dramatis personae, etc. I sig selv en god bog, men ikke lige rettet mod at skrive i en måned.

0 kommentar(er):

Skriv Og Udgiv Din E-bog Nu!

Bogen om at gå fra ide til at skrive og udgive en e-bog.
Køb bogen på: SAXO.com

4omugen

4omugen
Livsstilsdesign til dig og til mig.